AGM rerto scooter kopen online

Als je op zoek bent naar een goedkope scooter online kom je merken tegen als Vespelini, IVA, La Souris en de AGM rertro scooter. Wat is een “retro” scooter en waarom zijn er eigenlijk zoveel merken te koop? Laten we eens kijken waar deze budget scooters vandaan komen en wat zoal de verschillen zijn.

Wat is een retro scooter?

Eerst kom je een Turbho tegen, enkele klikken verder zie je een AGM rerto scooter. Al deze budget merken zijn geïnspireerd op de Vespa scooters. Dit Italiaanse merk uit de Piaggio fabriek wordt sinds 1946 gebouwd en heeft de standaard gezet voor retro scooters. Een retro scooter kenmerkt zich door ronde vormen, veel chroom en een klassieke uitstraling. De wielen zijn klein, de overkapping is groot. Er zijn veel budget retro scooters op de markt die volgens hetzelfde design concept ontworpen zijn.

Verschillen tussen retro scooters

Of je nu kiest voor een IVA, Riva, Vespelini of AGM rerto scooter, het zijn allemaal Chinese kopieën van Vespa modellen. Ze lijken sterk op elkaar, zowel qua design als techniek. Ze halen het kwalitatief niet bij een echte Vespa scooter maar ze bieden vaak wel een goede prijs/kwaliteitsverhouding. De verschillen schuilen in de kleuren, enkele design elementen en standaard accessoires zoals een windscherm.

Welke retro scooter kiezen?

Laten we voorop stellen dat een Vespa nog steeds de marktleider is en een onovertroffen kwaliteit levert. Wanneer je bewust kiest voor een budget scooter en de keuze wilt maken tussen een La Souris, een Turbho, een Riva of toch een AGM rerto scooter raden we aan te kiezen voor een dealer met een bewezen reputatie en meer merken onder één dak. Dan kun je kijken, vergelijken en direct bestellen. Als je vragen hebt kun je ze direct stellen aan de specialisten, die kunnen ook de pluspunten en minpunten van budget of luxe uitleggen.

https://www.fastfuriousscooters.nl/retro-scooter/