Big bag rack

Lightsandshadows

Veel bedrijven maken gebruik van big bags om dingen zoals bulk, vloeistoffen, pasta of onderdelen in op te slaan of te vervoeren. Met behulp van een big bag rack wordt een big bag steviger en dus ook veiliger. Het frame is gemakkelijk te monteren en weer te demonteren zodat hij flexibel in gebruik is. Omdat de big bag racks niet aan de grond bevestigd dienen te worden, is verplaatsing erg eenvoudig. Je kunt ze stapelen, transporteren, wegzetten en weer tevoorschijn halen wanneer je daar behoefte aan hebt.

Wat is een big bag?

Een big bag is een handige zak om materialen in op te slaan, maar een zak alleen biedt vaak niet voldoende stevigheid. De vorm ervan kan veranderen en zelfs omvallen zodat het product eruit stroomt of valt. Door het gebruik van een frame, een big bag rack, voorkom je dit probleem. Doordat een rack de big bags stabiliseert kun je ze gemakkelijk opslaan maar zeker ook transporteren. Naast het gemak van een big bag die alle vormen aan kan nemen en erg flexibel in gebruik is, zijn de wanden ook nog eens afneembaar. Zo kun je de big bag na de opslag van bijvoorbeeld een pasta, gewoon opnieuw gebruiken voor een geheel ander product.

Stevig en flexibel

Big bag racks zorgen ervoor dat de big bag een juiste vorm behoudt en past deze vorm moeiteloos aan wanneer je van product wisselt. Er bestaan ook systemen waarmee je de big bag racks kunt stapelen tot wel 5 big bags hoog. Aangezien een big bag maximaal 1000 kilogram inhoud aan kan, loopt dit op tot wel 5000 kilogram zonder dat je daarbij enige stelling of bevestiging aan de vloer nodig heeft. Dat levert enorm veel voordelen op als het gaat om economisch indelen van een ruimte.

Transportmogelijkheden

Tijdens transport kunnen de big bag racks 2-hoog gestapeld worden waardoor je ook hier de maximale ruimte kunt benutten. Eén big bag rack is 110 cm hoog waardoor je met twee big bag racks op twee pallets een ideale hoogte van 250 cm bereikt. Dat past precies in een vrachtwagen. Voor afwijkende maten zijn de big bag racks er ook in andere maten voor zowel Europallets als blokpallets. Op maat gemaakte big bag racks behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je alles kunt halen uit de beschikbare ruimte.