Lightsandshadows
Image default
Business / Transportation and Logistics

Omdenken met trainingen

Een bekend fenomeen in de wereld van trainingen is ook wel omdenken genoemd. Omdenken betekend een situatie analyseren en het vanuit een ander perspectief bekijken dan wat je normaliter zou denken, of wat de ‘logische’ keuze zou zijn. Omdenken is anno 2018 een populair concept aangezien het nieuwe mogelijkheden en keuzes biedt. Er worden ook veel trainingen voor gegeven door veel verschillende aanbieders. 

Ongeschikte medewerkers

Een voorbeeld hiervan is het aannemen van ‘ongeschikte’ medewerkers. Geen onderneming zal medewerkers aannemen die ongeschikt zijn. Maar vaak werken deze mensen wel bij grotere ondernemingen door de continue innovatie van technologie. Nu is een gangbare keuze om deze mensen te ontslaan en vaak jongere en goedkopere werknemers aan te nemen. De werknemers zijn namelijk onvoldoende gekwalificeerd. Het trainen van deze werknemers kost namelijk veel tijd en geld, maar mensen vergeten snel dat nieuwe mensen aannemen ook een prijskaartje heeft. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Ongetrainde werknemers hebben een lagere efficiëntie, ongetrainde werknemers zijn minder gelukkige werknemers met een lagere productiewaarde. Verloren tijd door het maken van fouten of verkeerde keuzes kost tijd en geld en niet voldoende training betekent verlies van klanten.

Trainingen als oplossing

Om het vorig gestelde probleem op te lossen moet je namelijk omdenken. Analyseer de situatie van twee of meerdere kanten. Wanneer de keuze gemaakt wordt om de huidige werknemers bij te scholen kan je ervoor zorgen dat er trainingen gefaciliteerd worden die gericht zijn op welzijn, effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Deze trainingen zijn bedoeld voor een voltallige organisatie, een team of op individuen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze trainingen dan los je het probleem vaak in één keer op. Er worden medewerkers bijgeschoold zonder er veel tijd en geld aan hoeven te besteden, de efficiëntie en het geluk op werk zullen stijgen wat direct invloed heeft op de omzet. Bent u geïnteresseerd in een soortgelijke training, klik dan op de link. 

https://www.tailoryou.nl