Lightsandshadows
Image default
Business / Transportation and Logistics

Van dakpannen naar riet

Van dakpannen naar riet

 

Als je je dak moet laten renoveren is het natuurlijk makkelijk om weer dakpannen erop te laten leggen. Als je naar iets nieuws leuks zoekt, kijk dan eens naar rieten daken. Het is een hele metamorfose, maar het is de verandering helemaal waard. Riet wordt al heel erg lang gebruikt, maar is toch nog erg modern.

Zo’n verbouwing kan je onderdelen in drie stappen. De eerste stap is analyse en offerte. Hierbij wordt gekeken naar het dak zelf. Denk dan aan de hellingshoek, de constructie en de dak opbouw. De hellingshoek moet meer dan 45 graden zijn. Anders dan kan het rieten dak niet goed drogen, mocht het net hebben geregend. Als het dak voldoet aan die waarden, wordt er een art impression gemaakt. Het kan zijn dat er een constructiewijziging moet komen, maar dat wordt, naast de rietdekwerkzaamheden, meegenomen in de offerte.

De tweede stap is, wanneer je tevreden ben met de offerte, het aanvragen van een vergunning. Voor zo’n grote verandering is namelijk de juiste bouwvergunning nodig. Het ingehuurde rietdekkersbedrijf heeft hier vast ervaring mee en kan je of helpen of het helemaal uit handen nemen voor je.

De laatste stap is het uitvoeren. De uitvoering gaat ook weer in verschillende fases. Als allereerst worden de dakpannen eraf gehaald en afgevoerd. Dan wordt per dakdeel de onderconstructie gelegd. Na dit wordt het riet gelegd.

Als dan eindelijk je rieten dak ligt wordt er gelijk een afspraak gemaakt voor een latere controle.

Nu denk je misschien; hoe lang gaat een rieten dak mee? Als je goed onderhoud wel 25 tot 30 jaar!

Een nieuw, rieten dak is dus best wat werk, wat wel valt te verwachten. Het resultaat is prachtig en met het juiste onderhoud kan je ontzettend lang genieten van je nieuwe dak. Laat je dak ongeveer één keer per jaar goed inspecteren door rietendekkers. Deze kunnen namelijk goed beschadigde plekken vinden en eventueel vervangen. Ook worden algen en mossen weggehaald mocht dit een probleem zijn. Neem dus een rieten dak! Ontzettend mooi en het is zo geregeld met de juiste help.

https://www.rietwerk.nl/